Avkoppling i aktivitet

Kreativitet, äventyr och avkoppling. Hur får jag ihop dessa tre viktiga ord till ett budskap jag tror starkt på. Jo - “Avkoppling i aktivitet”.

Kalendern är fullbokad med aktiviteter. Jag tror inte att jag kan fylla på med flera åtaganden. Känns det bekant? Jag har ofta en tendens att boka in mer än jag kan klara av, det är en av mina mindre starka sidor. Det finns ju så himla mycket roligt jag kan hitta på. Aldrig har jag riktigt känt känslan av tristess, för jag vill alltid hitta på något.

IMG_0225

Allteftersom att jag har blivit äldre har jag kunnat hantera detta bättre. För det absolut viktigaste du kan ge dig själv är vila och avkoppling. Tid för reflektion och återhämtning. Det behöver dock inte betyda att du måste ha tråkigt när du kopplar av, du kan även göra något som min mamma har lärt mig: “avkoppling i aktivitet”.

IMG_0573

Har du någon särskild hobby eller ett intresse där du helt kopplar av från alla tankar som snurrar i huvudet? För min del så är det främst genom kreativa uttryck såsom matlagning, bakning, stickning och annat pysslande. Det är även genom att lyssna på musik och ta långa promenader. Att ta en fika med en vän och prata om stort som smått. Gå på bio, läsa en bok eller se en bra serie. Detta är aktiviteter som också är viktiga och boka in i kalendern. Aktiviteter du gör som ger dig mental ro.

IMG_5927

Detta kopplar jag mycket till när jag var sjuk i min leukemi. När jag pysslade i lekterapin, spelade spel och lekte lekar så hade jag så roligt att jag glömde bort att jag var sjuk. Det avledde mina tankar från min behandling till något positivt. Jag tror verkligen att det var en av anledningarna till att jag idag har så fina minnen till mitt tillfrisknande och min tid på sjukhuset.

IMG_6165

Vad gör ni för att koppla av och hitta ro i sinnet?

// Jessica Hansson