"Att stå bredvid cancer"

Ola. Våra vägar har mötts på olika sätt genom åren. Livet har gjort att de nu möts igen.

9789127140127

Första gången vi möttes så jobbade du på Journalistgruppen. Ett härligt och kreativt gäng som bland annat hjälpte oss med vår webbplats och tidning. Jag minns dig som en färgstark och driven person som brann för personer som hade det svårt. Du ville göra skillnad.

Du bytte jobb och våra vägar korsades lite då och då. Jag följde dig på avstånd då du kom ut med din första bok Det blir bra : manual för skilda män. Så bra att han gör något konstruktivt av något smärtsamt, tänkte jag. Som också kan vara till stöd för andra. Och nu har du gjort det igen.

I dagarna kom din nya bok ut Att stå bredvid cancer. Du har samlat dina erfarenheter och funderingar kring att vara anhörig till någon som är svårt sjuk. Du delar med dig av dina allra innersta tankar och sätter ord på det där som är så svårt att uttala. Du låter också flera röster komma till tals och hjälper till att ge perspektiv.

Nu vill jag att boken får spridning och skänker tröst till alla anhöriga där ute, så dela gärna det här inlägget och berätta att boken finns. Och om någon vill dela med sig av sitt bästa anhörigtips, gå in på vår Facebooksida så har ni chansen att vinna ett ex av boken. Och Ola. Du är en sann förebild som gör något värdefullt av något så... ja, värdelöst som cancer är.

För framtiden hoppas jag att våra vägar kommer att mötas igen, men i helt andra sammanhang.

//Johanna