Rapport från app-gruppen

Förra året lanserades den första barncancerappen som fungerat som ett värdefullt stöd för föräldrar för att snabbt och enkelt få tillgång till rätt information från det center som barnet behandlas.

12x5 Image
Bästa Therese Sjöberg som varit motor i hela processen med Stockholmsappen delade med sig av sin kunskap och erfarenhet under dagen.

Stockholm var först ut, men vi vill såklart att det ska finnas appar på alla centra. Därför har vi skapat en nationell app-grupp för erfarenhetsutbyte och samverkan, för att bistå med den hjälp och stöd som vi kan erbjuda från vårt håll. I veckan hade vi vår första workshop.

Flitiga workshopdeltagare använder sina mobiler för att tycka till i mentometern.  Men även post-it kom till användning under dagen ;) 

Det är så himla kul att se vilket engagemang det finns runt om i landet - oavsett hur långt man kommit i processen och vilka förutsättningar man har. En del har precis klivit in i arbetet, medan andra kommit en bra bit på väg med att uppdatera all fakta och att skapa dialog med de avdelningar på sjukhuset som behöver kopplas in för att komma vidare.

Vi är ännu inte i mål, och det kommer att krävas en hel del arbete innan vi är där, men nu är bollen i rullning och det är en riktigt bra laguppställning för att göra verklighet av barncancerappar på varje centra.

//Johanna Perwe