Carina Berg och David Sundin är årets värdar

Barncancergalan – Det svenska humorpriset sätter kampen mot barncancer i fokus och hyllar samtidigt de som fått oss att skratta som skönast under tuffa perioder. – Varje år blir jag lika rörd och stolt över att få åta mig detta viktiga hedersuppdrag, och det ska bli väldigt roligt att leda galan tillsammans med David i år, säger Carina Berg.

Måndagen den 28 september kl. 20.00 på Kanal 5 och Dplay går en av årets viktigaste galor av stapeln – Barncancergalan – Det svenska humorpriset. En kväll med stort engagemang och fantastiska framträdanden med syfte att bidra till och stötta den livsviktiga forskningen och kampen mot barncancer. Samtidigt utses även årets främsta humorister då åtta Papphammarstatyetter ska delas ut. 

För femte året i rad leder Carina Berg galan och får detta år sällskap av programledaren och komikern David Sundin. 

– Det kommer bli en känslosam kväll och vi hoppas på lika stort engagemang som tidigare år, för att tillsammans uppnå målet att få in så mycket pengar till forskning som möjligt. Att vi dessutom förmodligen kommer få skratta oss till tårar under samma kväll är ju en himla fin bonus, säger Carina Berg. 

David Sundin ledde den första Barncancergalan år 2015 tillsammans med Karin Frick. Fem år senare står han åter på scen för att leda den sjätte galan, med Carina Berg vid sin sida. 

– Jag ser otroligt mycket fram emot att återigen få leda Barncancergalan – att få vara med och göra något viktigt och dessutom ha roligt samtidigt, det är en sann ära. Och att få göra det tillsammans med Carina – kan det bli bättre? Nepp, säger David Sundin. 

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå drabbas ett barn varje dag i Sverige. 85% överlever, 15% gör det inte. Inget barn ska behöva dö i cancer och ingen förälder ska behöva mista sitt barn. Barncancergalan – Det svenska humorpriset uppmanar till engagemang samt att stötta den livsviktiga forskningen och Barncancerfondens arbete. Genom att bli barnsupporter kan vi tillsammans uppnå målet att den siffran ska vara 100%.

– Det här är ett av våra viktigaste och mest meningsfulla projekt och vi är otroligt stolta över vårt långa samarbete med Barncancerfonden. Inget barn ska behöva dö i cancer och vi hoppas på ett stort engagemang med många nya barnsupportrar för att vi tillsammans ska kunna utrota barncancer, säger Maria Eriksson, exekutiv producent Discovery Networks Sweden. 

Under kvällen kommer det även att delas ut åtta bronsstatyetter, föreställandes Gösta Ekmans ikoniska karaktär Herr Gunnar Papphammar, till Sveriges främsta inom humor på scen, film, tv och webb. Det blir en varm och innerlig kväll, fylld av hyllningar till de som under året bidragit med välgörande skratt.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks Sweden och direktsänds från Berns måndagen den 28 september kl. 20.00 på Kanal 5 och Dplay.