Hopp om livet

Unga canceröverlevare från Hopp om Livet-projektet möter Sveriges främsta cancerforskare. De tar reda på mer om sjukdomen och får svar på frågorna de bär på i en rad kortfilmer.

Hur påverkar strålning den växande hjärnan, vad händer med den bortopererade tumörcellen, när blir blodcellen en leukemicell och om det är farligt att sova bredvid mobilen?  

Aida möter Cecilia Follin

Aida träffar Cecilia Follin, forskare i sena komplikationer vid Lunds universitet. De pratar om vad som kan hända efter en cancerbehandling.

 

Freja möter Kajsa Paulsson

Freja möter Kajsa Paulsson, forskare på avdelningen för klinisk genetik vid Lunds universitet. Kajsa Paulsson berättar om varför en blodcell blir en leukemicell och vilka leukemiforskningens nästa steg är. 

 

Freja möter Ola Hermasson

Freja pratar med Ola Hermanson, forskare i neurovetenskap vid Karolinska institutet, om varför barn får cancer, om mobilstrålning och hur olika människors immunförsvar skiljer sig åt.

 

Isak möter Per Kogner

Isak möter Per Kogner, professor i barnonkologi. De diskuterar vilken omega 3 har på celler, och om förhoppningen att hitta snällare behandlingsmetoder. 

 

Här kan du se fler filmer av Hopp om livet-gänget.