Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Gör som Peter Forsberg – ge varje månad!

Vår högsta önskan är att alla barn som blivit drabbade av cancer ska bli friska igen. För att nå dit måste forskningen fortsätta drivas framåt. Gör som Peter och var med i kampen mot barncancer du också genom att bidra med ett valfritt belopp varje månad.

Bli Barnsupporter

Att få cancer i tonåren

Stöd för dig vars liv på ett sätt är satt på paus.

Till Livet på paus

Ge en gåva

Din gåva gör att vi kan fortsätta bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

Ge en gåva

Sveriges viktigaste presentshop

Här hittar du dina presenter!

Presentshop

Var med i kampen mot barncancer

Nu kan du hjälpa Barncancerfonden varje gång du shoppar online

Spin of Hope 2018

Den 17 mars 2018 har du möjlighet att delta i kampen mot barncancer genom Sveriges största spinningevent.

Läs mer

Cykla Ride of Hope för barnens skull

Genom att cykla Ride of Hope, start 29 juli och mål 5 augusti 2018, stödjer du Barncancerfondens livsviktiga arbete samtidigt som du får ett minne för livet.

Läs mer

Om jag var socialminister

Barncancervården i Sverige behöver mer resurser. Vår nya granskning visar på en omfattande brist på sjuksköterskor, som leder till att var fjärde vårdplats saknas eller hålls stängd. Det slår hårt mot cancersjuka barn och deras familjer.

Läs mer om läget i barncancervården, och hör vad Freja, Isak och Axel har att säga till socialminister Annika Strandhäll

”När jag blir frisk vill jag till Paris”

Barncancerfondens kampanj från 2013 visar klassiska gruppfoton från skolan och förskolan. På den blå stolen i förskolegruppen sitter Julia Frid. Då var hon fyra år och befann sig i slutet av sin leukemibehandling. Nu går hon i andra klass, längtar efter Paris – och har precis fått en ny lever.

Möt drabbade

”När jag blir frisk vill jag till Paris”

Vad gör Barncancerfonden?

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Idag klarar sig 80% av barnen, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

Om Barncancerfonden

Stamceller räddar liv

Tillsammans med Tobiasregistret har vi startat initiativet #TopsaFörLivet, för att få fler att registrera sig som givare.

Läs mer och registrera dig

”Jag var så fruktansvärt rädd för frågan om döden”

Som de flesta barncancerföräldrar pratade Noras föräldrar aldrig med henne om döden. – Vi stod med vår döende sjuåring och visste inte hur vi skulle göra. Vi vet fortfarande inte hur vi skulle ha gjort, säger Noras pappa Marcus Hermansson.

Möt drabbade För drabbade Närstående Sorg

”Jag var så fruktansvärt rädd för frågan om döden”

Vad är barncancer?

I Sverige insjuknar ungefär ett barn om dagen i någon form av cancer. Olika typer av cancer förekommer i olika åldrar. Vissa cancertyper drabbar små barn medan andra typer drabbar äldre barn och tonåringar.

Lär dig mer om de olika diagnoserna

80%

av de drabbade barnen överlever sin sjukdom.

Så används din gåva

Pågående forskning

Läs om all pågående forskning som Barncancerfonden finansierar. Sortera på forskningsområde eller diagnos.

Pågående forskning

Starta en egen insamling till förmån för Barncancerfonden

Du kan t. ex. starta en insamling för födelsedagen, eller för att hedra någons minne eller bara för att du vill hjälpa till att samla in pengar till kampen mot barncancer.

Starta din egen insamling här

Stöd till drabbade

Alla drabbas vi av tragedier i livet, men den värsta av alla förluster för en förälder är att förlora ett barn.

Stöd för drabbade

En present som ger hopp

Födelsedag, bröllop eller bara ett enkelt sätt att visa uppskattning till släkt och vänner? Med en högtidsgåva bidrar du samtidigt till forskningen om barncancer.

Ge en högtidsgåva

Informationsmaterial och böcker

Här kan du beställa och ladda ner informationsmaterial, medicinska skrifter och böcker om barncancer. Allt material är gratis.

Beställ här

Forskningen räddade Norton

Norton Blad, 13 år, har överlevt sin leukemi – men med biverkningar. Forskarna arbetar för att framtida barn ska få mindre besvär av sin behandling.

Forskning

Forskningen räddade Norton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är du intresserad av att få löpande information om Barncancerfondens verksamhet? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev "Nytt från Barncancerfonden".

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag – torsdag 9.00-17.00 samt fredagar 9.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Besök vår digitala givarservice