PrincessElsa, Elsa Blomqvist

PrincessElsa, Elsa Blomqvist

Nu börjar det närma sig slutet på Elsas behandling för Leukemi (ALL) vilken också innebär att vi ska avsluta fonden. Målet är att vi ska samla in 500.000kr innan 20170610. Den 13/5-2017 kommer vi därför att anordna Det stora barnkalaset i Norrhults folketspark där vi kommer att ha massor av aktiviteter för både stora och små. Temat för festen är Astrid Lindgren och man kommer att få möjlighet att träffa allt från Karlsson på taket och Emil i Lönneberga till Krösamaja och SkallePär. Alla som vill får gärna precis som vi klä ut sig till sin favoritfigur och få leva sig in i Astrid Lindgrens sagor för en dag. Företag får en sista möjlighet att hjälpa oss med insamlingen och allt som säljs i parken under dagen är sponsrat och kommer därför att gå oavkortat till Barncancerfonden❤️.

En insamling för vår dotter Elsa och hennes kompisar i kampen mot barncancer. En insamling till kampen för att alla barns rätt att få vara barn.
Uppdateringar
20150105
20150519
20150925
20151014
20151215
20160218
20160414
20160810
20161223
20170308

Insamlat hittills:

62%
Insamlat hittills 312.090 kr Mål 500.000 kr
Startad av Elsa Blomqvist, PrincessElsa Se alla som bidragit till denna insamling
Startdatum 2014-12-15 Slutdatum 2017-06-10
(Obligatoriskt fält)
Välj belopp
(Obligatoriskt fält)
Betala med
(Obligatoriskt fält)
Välj beloppDärför startade jag insamlingen:


Vår dotter Elsa född 20101125 fick i mitten av oktober 2014 (4år) diagnosen ALL (akut lymfatisk leukemi).
Vår värld försvann under våra fötter den där dagen i oktober och vi kom för första gången i kontakt med barncancer, på ett nytt sjukhus i en ny stad.
Vad skulle hända vår lilla prinsessa? skulle hon klara det? Skulle vi klara det?

Det var nog först när Barncancerfonden dukade upp fika på BUS avd.64 i Lund som de alltid gör på onsdagarna som vi insåg att vi inte var ensamma i denna mardröm. Familjerna i vår situation har jättestor nytta av varandra och barncancerfonden.
Mardrömmen har nu strax innan jul 2014 börjat bli till en vardag även för oss, vi har återfått ljusglimtar i tillvaron och även om det är kämpigt så är det nu mer en start av vårt nya liv. Elsa är en stark och modig flicka som nu har lärt sig ord som trombocyter, benmärgsprov och cytostatika, ord som många vuxna inte har en aning om vad det är. Vi hoppas att denna insamlingen ska inbringa medel till cancerforskningen så vi kan hjälpa fler familjer och barn att få förbli hela.

20150105
Elsa och familjen har fått fira jul hemma, jippi! Julgran, jultomte, julskinka, Jansson och julklappar. För mamma och pappa blev väl julen inte riktigt som det var tänkt men för vilka blir det så? Elsa däremot har sett fram emot julen, skakat paket, staplat paket och sorterat pakethögen med hjälp av storebror.
Nyårsafton firades i Lund med Elsas och familjens nya kompisar då Elsa skulle få "guldmedicin". Hela familjen lyckades vara vakna till 12-slaget som firades med skumpa och julmust på våning 12 i representationsrummet, utan tvivel så har vi bara en önskan för 2015 och framåt.

20150519
Elsa och familjen har stundom haft en tuff vår med kortisonbehandlingar, cellgiftsbehandlingar, urinvägsinfektion och stukade fötter m.m. så det är en trött familj som äntligen börjar få lite sol på sig. Under våren har vi varit i Lönneberga och plockat Maskrosor och på Liseberg och kramat kaniner. Vi har också varit hos en fotograf och förevigat Elsa och familjen.

20150925
Snart 1 år sedan vår värld rasade samman och vi hamnade i en situation som man tror bara händer andra. Barncancer, hur kan ett oskyldigt barn drabbas av något sådant som cancer?
Som tur är handlar barncancer idag mer om att överleva än att dö och tack vare Barncancerfonden så ökar oddsen för varje år. Barncancerfondens olika avdelningar som Barncancerfonden södra (där vi tillhör) är en viktig del i att tillföra energi till barnen och föräldrarna.
Vi har haft en riktig skitsommar och tillbringat ca 4 veckor på sjukhus med en prinsessa som har varit riktigt sjuk i diverse infektioner. Sensommaren och hösten har varit bättre och nu innan Elsa ska till Lund på högdosbehandling så är hon pigg som en lärka. Samtidigt som barncancergalan sänds på kanal 5 den 28/9 så kommer Elsa att starta sin näst sista högdosbehandling.

20151014
Ett år idag. Ett år sedan vi i vår bubbla klev innanför dörrarna till avd.64 i Lund. Ungarna spang iväg och började genast förtjust köra bil och leva rövare medan luften helt gick ur oss. Personalen på avdelningen hade sitt morgonmöte när vi klev in. Det tystnade och samtliga vände sig emot oss och tittade några sekunder innan de förstod, då orkade vi inte längre. Vi fick snabbt hjälp in på rum nr 10 och jag kommer ihåg de lidande och förstående blickarna från sköterskorna. Vi försökte trösta varandra samtidigt som informationen om misstankarna sköljde över oss i sådan mängd att man omöjligt kunde ta in allt.
Hela dagen var ett kaos med saker som skulle ordnas och förbereda för en lång sjukhusvistelse. Vart jag än tittade såg jag barn utan hår som lekte och skojade med sina föräldrar vilket är väldigt svårt att ta in när man hör ordet barncanceravdelning.
Nu blir det fest med saft och tårta!! Vi har klarat 1år "bara" 1 1/2 år kvar.

20151215
Vi är äntligen i fjällen igen och laddar batterierna inför Elsas intensivfas som startar i slutet på december. I intensivfasen ökas medicineringen av cytostatika (cellgifter) samt att hon får en hög dos kortison. När intensivfasen är över så betyder det också att Elsa har tagit sig igenom den värsta delen av behandlingen, efter detta är det "bara" cytostatika i tablettform.
Att åka till fjällen är en lyx som man inte har kunnat räkna med. Elsas trombocyter måste ligga någorlunda högt om hon slår sig och de neutrofila får inte vara för låga för då får hon feber och skulle hon bli smittad av något så måste hon ha lite immunförsvar. Lekrum är dock förbjudet område och även om Elsa accepterar det så måste hon ändå tjata lite när hon ser ett.
Elsa har fått lite hår nu så de flesta tror att hon är en pojke men det gör inte så mycket hon är lika mycket prinsessa ändå.
Tyvärr så avslutades veckan med ett benbrott för Elsa. Vi känner oss uppgivna och tror såklart att vi är världens sämsta föräldrar men det är väl lite som doktorn i Lund sa att ni måste ta med er det som har varit positivt för Elsa och familjen. Elsa har lärt sig att fånga liften och släppa den samt att hon har lärt sig att åka själv, Elsa har säkert fått uppleva många av sina lyckligaste stunder i sitt korta liv på just den här resan även om det överskuggas av det dåliga slutet. Men av egen erfarenhet så är det ju de lyckliga stunderna man minns när man ser tillbaka på livet.
Det är idag 1år sedan vi storgråtande och kanske lite motvilligt startade denna insamlingen. Nu är vi glada att vi gjorde det och att det är så många privatpersoner och företag i vår närhet som hjälper oss och Elsa i kampen mot barncancer.
TACK FÖR ERT STÖD!!

20160218
Vi börjar äntligen samla ihop oss efter Elsas intensivfas, som tur är så gick det lättare denna gången men det sliter på familjen. En stor anledning till att det gick lättare är antagligen att vi lyckades förebygga magkatarr denna gången, förra gången kom vi halvvägs igenom innan vi upptäckte att hon antagligen hade magkatarr.
Idag började Elsa äntligen gå själv efter att hon bröt sitt ben i december, läkningen av benet har också varit ett stort orosmoment men det verkar ha gått bra.

Idag beslutade vi också att döpa om fonden till Elsa Blomqvist, PrincessElsa ett namn som mamma hittade på till armbanden som vi säljer till förmån för Barncancerfonden. En annan anledning till att vi har döpt om den är för att vi har fått förfrågningar från underbara människor i Åseda som vill göra aktiviteter till förmån för fonden och då känns det mer naturligt att välja PrincessElsafonden.
Har du eller känner du någon som vill hitta på något till förmån för Barncancerfonden så hör gärna av er så hjälper vi gärna till så gott vi kan.

20160414
18 månader, ett och ett halvt år, 547 dagar har Elsa nu haft sin diagnos. 1 år kvar av behandlingstiden ca 7-800 tabletter i bästa fall, sövning 6-7 ggr i bästa fall. Förhoppningsvis inga fler övernattningar på sjukhus vilket vore fantastiskt om det kunde bli så.

20160810
Sitter på uppvaket i Växjö och Elsa sover fortfarande after sin sytostaticabehandling som hon får med 8 veckors mellanrum.
Många tankar går just nu till SuperLisen och hennes familj. En flicka i Elsas ålder som blev sjuk ungefär samtidigt men som tyvärr efter en lång och tuff fight tillslut inte orkade längre.
Detta ger oss och förhoppningsvis fler extra bränsle till att samla in mer pengar till barncancerforskningen.
Företagen och fantastiskt engagerade personer i vår omgivning MK Madame och Linas Butik & Café har under Olsmässan samlat in ca 20.000kr till PrincessElsas fond, fantastiskt bra jobbat

20161223
Nu är julafton nära och Elsa sitter vid granen med sitt morgonruffs sjunger lussesånger och slår in sina slumpmässigt utvalda julklappar:). Hösten har varit lugn och Elsa har kunnat gå mycket i skolan. Nedräkningen till behandlingsavslutet i april går i rasande fart, helt otroligt att det har gått över 2 år sedan mardrömmen startade. Vi får med största sannolikhet fira jul och nyår hemma men man tänker mycket på de barn som ligger inne och kämpar mot den här elaka sjukdomen.
Ett stort tack till alla som har skänkt en slant till Elsas fond under året.

20170308

Elsa har förutom någon liten febertopp klarat sig undan sjukhusinläggningar hittills i år. Vi börjar nu fundera på hur livet efter detta ska bli, vi kommer ju alltid att bära med oss minnena och oron. Ibland sitter man och ser tillbaka bland alla de hundratals korten från de här åren och förstår nog egentligen inte vad vår lilla Elsa har gått igenom och defenitivt inte hur detta kommer att prägla henne och oss i framtiden. Oron för sena biverkningar blir ju också större med tiden.
Vi har i dagarna tillsammans med goda vänner bestämt oss för att avrunda behandlingen och insamlingen med ett stort barnkalas som kommer att hållas i Norrhults folketspark, hoppas ni kan komma och fira med oss.


Insamlingen kommer att pågå tills dess att Elsas behandling är klar ca 20170401.

Hoppas ni får en riktigt härlig vår med mycket sol! Hälsningar Elsa, Elis, Paulina, Linda och Jerker

Tack alla givare


Fam. Blomqvist
Fam. Danhall
Fam M. Ekblad
McClaer
Fam Hjärtfors
Anna ochMicke Gustafsson m fam
Johan, Vendela ochAlma
Alutrade
Tobbe o Lena Theander
Fam. Lindahl
Frida, Mario, Svante o Sixten
Jim, Linda, Charlotte ochNathalie
Anette o Roger Isacsson
Fam Granlund- Svensson
Nina, Mark, Ines och Olle
JennY Förster
fam. Danhall / Svensson
Familjen Bring
Allie Pettersson & Jonatan Fransson
familjen Lindahl Engström
Fam. Höhn
Ewa o Åke Carlsson
Camilla Jim Karlberg
Jonathan, Anna, Oskar och Elliot
Fam. Hansson
Emil, Sabina, Hugo och Malte
Susanne ochRolle
Mats och Monika
Gun och Lennart Johansson
Therese, Christoffer, Stina och Sixten
Ulle Svahn med familj
Tessan m familj
Fam Bergström Petersson
Familjen Johansson Lissel
Lars o Ingalill Johansson
Fam Modig
Fam Johansson
Fam. Wernesjö
Sören o Majvor Habbe
Fam Johansson/Rålin
Fam. Sandra Dahlberg
Fam Engdahl
Frida Malmquist
Fam Tina Kindblad
sofi o Oskar Ahl m familj
Fam Karlsson-Jernberg
Jonna Jakobsson
Fam Fredrik Karlsson
Frida
Moa Marcus Felicia Alvin Elias
Jonas, Malin och Edward Lilja/Persson
Fam. Danvall/Söderberg
Fam Storm/Blomqvist
Åse o Fredrik m fam.
Fam Haukedal/Carlsson
Familjen Karlsson-Lindberg
Malin Karlsson m familj
Pia Petersson
Klas
Linda Serrander
Fam Emelie Harbrecht
Alexandra Penttinen och Johan Silvermyr
Alisa och Klara
Fam Larsson
Gun o. Thomas Fagerlund
Fam Emilsson
Redonoma Redovisning AB
Emma, Andreas, Agnes, Elton, Inez
Markus & Lina Kroon
Eva o Berne Fransson
Linda Kronqvist & Ulf Alexandersson
Fam Ask
Sofia Bjällebo & Niklas Johannesson
Gun Östermark
Fam. Rosenqvist
Eva Ståhlgren
Agnes Petersson
Amanda Sandberg
Linnéa & Erik
Elin, David, Wilhelm, Axel & Svea
Fam Martina Johansson / Neijbert
fam Sofie Kroon
kevin tavassoli
Madeleine Blank
Ida Korhonen
Fam Lif Andersson
Jessica och Jörgen Andersson
Fam. Michael Bloom
NORRHULTSSTÅLGJUTERI AB
Ann Gross
Staffan o Diana Stigsohn
Eva och Jonas Nilsson
Jim, Emma, Arvid och Ellen
Jennie Johansson m fam
Ulrika Wernesjö
Matthias och Cecilia Ryman med familj
Frida Heinmets
Joacims assistenter
Ola & Ing-Britt Einarsson
Karin Gustavsson
Annica o Thomas Blomqvist
Fam Raquette
Jeanette Westring m familj
Fam Kamilla ochÖsten Pettersson
Ewa Grankvist med familj
Bengt-Göran o Ann-Sofie Birgersson
Fam Tover
Cassandra Penttinen och Joakim Svensson
Karin Aspengren
Kerstin ochBo Aspengren
Anna Nymark
Familjen Franzén
Andreas Jonhamre
Bo ochKerstin Aspengren
Fam Blomkvist/Lindgren Älghult
Fam Johansson
Anna o Mange Erlandsson
Stefan & Nina Manfredsson
Ulrika Kroon
Liselott, Melanie och Isak Schandersson
Björn och Alice Masseck
Din kompis Lotta :)
Fam Feuk/Alm
Anna Jan och Lykke
Familjen Andersson
Annica Blomqvist
Fam Anders Bengtsson
Daniel, Camilla, Evelina och Rasmus Pettersson
Anna Göransson
Kjell och Jenny Bakke
En okänd välgörare
Ulrika Håkansson
Fam Andersson / Danielsson
Mikael Jigbäck
Mikaela Söderström
Jonas Gunnarsson
Adam Magnusson
Carina Lindau
Fam Johansson Karlsson
Fam Ohlin
Lena och Johnny Gustafsson
familjen Karvinen
Lotta Beving med familj
Fam. Grahn Förster
Håkansson
gunbritt holmstedt elmgren
Michael lehnhof
Desiree ekman
fam.samuelsson varshult
tilda blomqvist
Familjen Sjöskog
Adam Abrahamsson
Sandberg/Johansson
Linda Granath med familj
Anna Ekblad m familj
Magnus & Pernilla Hamnert
albin jausovec tanja verhagen
Tessan m familj
Fam. Ekströmer
Mula
Storfamiljen
Andreas J
Gerd och Kalle
Fam Sandström
Fam Heinmets/ Eliasson
Martina, Magnus, Axel och Agnes Eriksson
Rosdalabutiken
Fam Ehn
Marie Karlsson och Lennart Harrysson
Klas Danielsson Karin Hagman
Charlotte ochNathalie
Fam Nilsson/Dahn
Pigge o Annika SVENSSON
Gerd o Roy Holgersson
Kerstin
Anette o Roger Isacsson
JBAB
Tobias Karlsson
fam David Spänneri
Claudia David
Maria Aspengren
Annika O Mikael Magnusson
Kristina och Christoffer
Gurra, Tessan, Hilda & Elsa
Gunvor ochTommy Jonsson
Fam. Söderholm/Lovazzano
Johan Örliden
Lis Leif Wilsson
Linda & Crille Karlsson
Tomas & Anette Eklöf
Maria Persson
HYAB (Harrysson Ytbehandling AB)
Familjen Y. Gavelli
Marie.k Fredrik,Emmy
Frida Moberg & Niclas Carlsson
Jennie Johansson
Kao Suay HB
Emma Jonhamre
Marie's Hälsopraktik
Catarina Blomqvist m familj
Yvonn's Trafikutbildningar - Åseda Trafikskola
Daniel R
Princess Elsa armband November
Julklapp 2015, Klarvik AB
Anton Blomkvist
Linn & Peter Sjögren
Morgan & Anette Blomkvist/Lindgren
Dan Blomkvist
Jerker & Linda Blomqvist
Fam. Blomqvist Nybro
Princess Elsa armband December
Redonoma Redovisning AB
S Granflo Åkeri AB
Lovisa Hagesjö
Din kompis Lotta
Fam. Karolina Rydman
Princess Elsa armband December 2
Gun och Lennart Johansson
Mats och Monika
Frida o Mario Klein m fam
Fam Ameli Karlsson och Björn Abrahamsson, Laholm
Karolina Frisk
Claes m. familj och Micke
Frendo Åseda
Anna-Märta Karlsson
Ines Ståhlgren
Gunilla Schwab
Salongo
Princess Elsa armband Jan/Feb
Marita Adolfsson
Fam Zandi Malmö
Diana Höglander m.familj
Magdalena Ärleskog m familj
Sabina
Claes Bertilsson Transport AB
Princess Elsa armband mars/april
Birgitta Holmgren med familj
Tessan
Micke Bjarne
Inga, Stina, Gillis, Berit, Ingegerd, Laila
Åsa Nilcrantz
Hanna David Hilda Svensson
Kao Suay
Hälsans Hus, Hälsoruset
Princess Elsa armband maj
Fam Olsson
Klarvik AB skiftet
Louise Wargklev, Uppvidinge Tidning
MK Madame
Princess Elsa armband Juni/Juli
Linas Butik och Cafe
Frendo Åsedas kunder
Princess Elsa armband Augusti/september
David Tanriver /BMW Holmgrens Bil Jkpg
Holmgrens BMW Andreas Sundström med familj
Linda, Macke ochAxel
Martina Karlsson fd Pettersson
Fan Johansson
Malin Wreinert m fam.
Nisse i Torp
JennY Förster
Isabell Alice med mamma o pappa
Malin roth
Morfar Lasse
Sara Lundqvist m fam
Princess Elsa armband oktober
Lena o Per Lindgren
Fam Annika Klein
Frendo Åsedas kunder
Åsedaskolan klass 4A 2016
Klarvik AB Julklapp 2016
Claes Bertilsson Transport AB
Redonoma Redovisning AB
ProfilGruppen, Kontorsservice
Fam Frida o Mario Klein
Princess Elsa armband Nov/Dec-16
Åse o Fredrik med familj
Princess Elsa armband Nov/Dec-16 (2)
Mats och Monika
Gun och Lennart Johansson
Fam. Åkerblom
GOD JUL kramar Jim Linda Lotta o Nathalie
Tessan m familj samt Jockes assar
Familjen Jimmy Lönnetun
Tomten Åseda 2016
Helen Bjärestig
Åseda Trafikskola
Claes m. barn o Micke
Ettansmopeder & Trädgård AB
Linnea, Karin & Harald Stenberg. Herråkra
Kalle 40 år
Kalle 40 år
Kalle 40 år
Kalle 40 år
Kalle 40år
Kalle 40 år. Från jaktlaget
Från familjen Nygren
Kalle 40år, fam Emil Johansson
Horseryd
Lis och Leif Wilsson. Kalle 40 år
Åsedaskolan klass 4A 2017
Princess Elsa armband jan-17
Margareta Svenssons minne
Pelle Svensson
Frendo Åsedas kunder
Egon Persson
Älghults IF friskvården
Anettes Blommor
Princess Elsa armband feb-17
Fam. Blomqvist
Frendo Åsedas kunder
Katarina i Åseda
Facebookutmaning Maria Emilsson
Eva Ståhlgren
Anna Gustafsson
Majvor Habbe facebooksutmaning
Gun & Thomas Fagerlund
Jeanette Westring FB
christer ÅströC
Christer Åström
Helena Baardh
Linda Olsson
Nina Ståhlgren
Sara Calmius
Linda Blomqvist
Frida Klein
Annelie Kaveren
Frida Karlsson
Frida Karlsson
Johanna Ekros
Lena Wilander Hamnert
Lotta Blomqvist
Emelie Engström
Facebookutmaning Therese Ehn
Sofia Klein
Sara Lif Andersson
Hanna David Hilda Svensson
Frendo Åsedas kunder
Gunvor Lindqvist-Jonsson Facebooks utmaning
Diana Höglander
Fam Livf
Andreas Gunnarsson
Fam Blomqvist