Tidningen Barn&Cancer

I tidningen kan du läsa om allt som berör cancersjukdom hos barn: diagnoser, känslor, tiden på sjukhus och senaste forskningen. Barn&Cancer vill att du som drabbad ska känna igen dig. Vi vill förmedla hopp och ge kunskap till läsarna. Men också visa att alla bidrag är välkomna och viktiga, små som stora.

Utvalda artiklar

 • /Global/Barn-och-cancer/2014/Max.jpg

  Vem ska ta hand om överlevarna?

  Max drabbades av panik när han skulle byta sond. Efteråt tog Anna Idman Willadsen med sig sin son till sjukhusavdelningens psykolog. – Det kändes bra att prata om det som hade hänt, säger Max.

  Vem ska ta hand om överlevarna?

 • /Global/Barn-och-cancer/2014/mamma.jpg

  Mamma - hurra!

  Cancerbehandlingen kunde ha gjort henne steril. I stället strålar det om 32-åriga Stina Bergqvist när hon berättar om sönerna Terje och Maxime. Infertilitet är annars något som i hög grad oroar unga canceröverlevare.

  Mamma - hurra!

 • /Global/Barn-och-cancer/2014/kram.jpg

  Lek och allvar på ungdomslägret

  Barncancerfondens årliga ungdomsläger är en plats där drabbade barn och ungdomar bara kan vara en i mängden - ett minne för livet för deltagarna.

  Lek och allvar på ungdomslägret

Fakta: Barn&Cancer

 • Första utgåva: 1987
 • Upplaga: 47 000 exemplar
 • Utgivning: Fem nummer per år
 • Priser: Svenska Publishingpriset, 2004.

Citera oss gärna, men glöm inte att ange källan. Om du har artikelidéer eller vill fråga något, mejla oss gärna på redaktionen@barncancerfonden.se.

pdf

Tidningen som PDF

Här kan du läsa tidningen direkt i din webbläsare eller ladda ner hela nummer som PDF.

Tidningen som PDF

Prenumerera

Vill du prenumerera på Barn&Cancer? Genom att bli månadsgivare till Barncancerfonden får du varje nummer direkt hem i brevlådan.

Prenumerera